Училище за бременни

За да даде увереност на бъдещите майки и да им помогне с полезна информация за всичко, което ги очаква във връзка с бременността, раждането и първите грижи за новороденото бебешки магазин “Слънчице” организира безплатно онлайн училище за бременни жени и млади родители.

Лектор на видео уроците е Д-р Елисавета Попниколова.

  • В първата част от онлайн поредицата "Първи грижи за новороденото" екипът на "Мое бебе" ще запознае младия родител с предизвикателствата, които му предстоят при посрещане на бебето у дома. Д-р Елисавета Попниколова ще покаже нагледно как се прави успокоителен масаж преди баня, както и задължителните упражнения при всяка смяна на памперса - за ставите и за изправяне на главичката.

  • Във втората частще ви запознаем с всичко свързано с къпането на Вашето бебче. След банята на малката Сияна д-р Елисавета Попниколова ще демонстрира и обработката на пъпчето и памперс зоната.

  • В третата част д-р Елисавета Попниколова ще запознае младите родители с това как да почистят очичките и нослето на бебчо след банята, както и с какви дрешки да облечем детето според сезона.

  • В четвъртата тема ще получите ценни съвети за спокойния сън на Вашето дете. От д-р Елисавета Попниколова ще научите как и с какви техники да сложите бебето да спи, с какво облекло и завивка трябва да бъде, както и какви възглавнички ще му бъдат нужни за пълноценната почивка.

  • Закаляването на бебето е задача от съществено значение за родителя. В петата тема д-р Попниколова ще обясни за разликите в обличането на детето вкъщи и навън, как се проветрява стаята на бебето, както и защо са изключително важни разходките за детето дори и през зимата.

  • В шестата тема от поредицата д-р Елисавета Попниколова ще даде ценни съвети, както за кърмачките, така и за хранителния режим на детето. Вижте повече, ако имате въпроси и за хранене с адаптирано мляко.

  • В последната тема относно режима на децата и адаптирането им към света ще поговорим още малко за храненето и предлагането на течности, както и защо е важна стерилизацията на съдовете, как се дават лекарства на малките, както и какво е мнението на д-р Елисавета Попниколова по отношение на ваксинацията.