Помощник за пазаруване

Хранене

Това ръководството ще Ви помогне в разбирането за начина на хранене, на бебето и малкото дете от помпата за кърма до столчето за хранене. Вземете информирани решения без излишни лутания и притеснения.

Нашите съвети

 • Независимо дали е за кърмене или хранене от шише, ние имаме всичко необходимо!
 • При нас ще намерите голямо разнообразие от помпи за кърма - Medela, Canpol, Lovi!
 • Ще Ви помогнем в избора на най-подходящото столче за хранене.
Хранене

Възможности при хранене

 1. система анти колики
 2. позволява на течността да изтича, когато бебето суче
 3. силиконов биберон 0+
 4. подвижни дръжки
 5. по-лесен преход от шише към чаша
Шишета

Шишета и биберони

За да се снабдите с пълен комплект за хранене ние Ви препоръчваме шест шишета и биберони. Добре е 2-4 от шишетата са да големи от по 250мл и 2 малки от по 150мл. Преди да инвестирате в комплект се уверете какво предпочита бебето. Снабдете се с четка за шишета и биберони.

 1. класическа форма на череша
 2. flex система
 3. масажира венците не бебето
 4. система за преминаване на въздуха
 5. забавен дизайн
Залъгалки

Залъгалки

Класическата форма на череша се разтяга и движи точно като майчиното зърно, докато ортодонската форма спомага за продотвратяване на изкривявания на челюста при сучене. Избирайте залъгалки със система за циркулация на въздуха, по този начин се предотвратява дразненето на кожата около устата.

 1. лесни за работа
 2. бързи и високо ефективни
 3. комфортни с няколко нива на вакуум
 4. ръчни, на мрежово захранване или батерии
 5. спестяват време
Помпи за кърма

Кърмене

Кърмата е идеалната храна за вашето бебе, но понякога кърменето е сложен за овладяване процес. Много често майките имат нужда от помощ и подкрепа. Изцеждането на млякото с помпа за кърма спомага за увеличаването на лактацията, за да могат майките по-дълго да кърмят своите бебета. Изберете между електрическата или ръчна помпа за кърма. Електрическата е по-скъпа, но и по-ефективна, подходяща за жени, който искат да се върнат по-рано на работа, или да излизат. Ръчната помпа за кърма от своя страна е подходяща за доизцеждане. Вижте нашите помпи за кърма, техните специфики и разберете кое е най-подходящото за Вас.

 1. регулируема подложка за глава
 2. няколко положения за наклон на гръбчето
 3. леки и компактни
 4. лесни за почистване
 5. предпазни колани и елементи за сигурност
Столчета за хранене

Столчета за хранене

Столчето за хранене е изключително практична част за детето. С него храненето е по-лесно и позволява това да става на масата с останалите. Класическите столчета за хранене се изработват от леки материали, което ги прави лесни за преместване от едно място на друго. Компактните размери в сгънато положение осигуряват пространство. Важна характеристика е лесното почистване на тапицерията и плотовете.

 1. изключително ефективни
 2. бърза и лесна дезинфекция
 3. метод без употреба на химикали
 4. употреба единствено на вода
 5. стерилизация на шест шишета едновременно
Стерилизатори и нагреватели

Стерилизатори

Дръжте шишета и останалите принадлежности чисти и се снабдете със система за стерилизация. Имате възможност да правите стерилизацията, чрез изваряване, със стерилизатор за микровълнова фурна или електрически такъв. Независимо от метода на стерилизация, шишетата и останалите принадлежности трябва да бъдат добре почистени преди това.


Важни въпроси!

Шишета

Как да разбера какви шишета и биберони да купя?

Ръководете се от собствената си необходимост и тази на бебето. Все пак е добре да разполагате с различни по дебит шишета. Бибероните и залъгалките се избират според възрастта. Започнете с най-малкия размер за новородено и го увеличете с растежа на детето.


Как да почиствам шишетата?

Шишетата и бибероните трябва да се стерилизират всеки път преди употреба. Ако се храните с шише инвестирайте в стерилизатор. Електрически или за микровълнова фурна стерилизира по няколко шишета за минути. Не забравяйте да измиете и почистите добре остатъците от млякото по шишетата и бибероните преди самата стерилизация, най-добре това да става с четка за шишета.

Залъгалки

Как да избера залъгалка?

Залъгалките осигуряват всички неща, от които бебето се нуждае докато суче. Естествената форма на залъгалката съчетана с меката форма на биберона са направени така, че да наподобяват движенията на майчината гръд. Залъгалките имат система за циркулация на въздуха, това не позволява да се задържа влага около устата на бебето. Непрекъснатия поток на въздух между бебешката кожа и залъгалката предпазва от кожни раздразнения. От друга страна меки подутини по дължината на биберона масажират венците и подпомагат растежа на зъбите.

Помпи за кърма

Какво е предимството на помпата за кърма?

Помпата за кърма е идеално решение за жени, който искат да прекарват по-малко време в изцеждане. Удължава периода на кърмене като с това се поддържа здравето на бебето.Освен всички останали предимства помпата за кърма може да позволи на Вашия партньор да сподели радоста от храненето и по-този начин да даде почивка на майката.

Отбиване, кога?

За да разберем кога бебето е готово да поема твърда храна е добре да го наблюдаваме. Децата постепенно започват да проявяват интерес към храната, която ядем. Това се случва след шест месечна възраст. Това е периодът когато хранителните нужди на детето надхвърлят стойностите на млякото и започва необходимост от храни и напитки. Тогава детето свиква с дъвченето, преглъщането и храносмилането.

Столчета за хранене

Избор на столче за хранене?

Често избора се предопределя от естетиката и наличното пространство. Сгъваемите столчета за хранене са добър избор. Лесни за почистване и компактни, те предлагат весели цветове и щампи и разбира се комфортно и безопасно хранене за детето. Много полезни се оказват възможността за промяна позициите на гръбчето, настройките за височина и подвижните табли.

 

Въпроси

Шише Calma Medela

Какво е система Calma?

Това е система предназначена за хранене с кърма. При храненето с Calma шише мляко не потича докато бебето не започне да суче, т. е. да създаде вакуум както при кърменето. Притокът на мляко спира, когато бебето спира и може да си почине. Това поддържа рефлекса за сукане от гърдата, бебето трябва да положи същото усилие. По този начин се запазва ритъма на хранене и майката ще продължи безпроблемно да кърми.

Силиконово шише Natural Touch